matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
Apocalipto:
Rozwiąż równanie. sin(x) + sin(2x) = − sin(3x) .... 2sin(2x)cos(x) + sin(2x) = 0 .... sin(2x) * (2cos(x) + 1) = 0 .... ?
7 lut 20:18
Godzio:
1
sin2x = 0 lub cosx = −
2
7 lut 20:18