Dopełnianie do wzoru?
Parbapapa: Obliczenie pierwiastków
√2(2−2√2)2 + √2(2+2√2)2
Po przeliczeniu wzoru skróconego mnożenia w środku zostaje takie coś
√24+16√2) + √24−16√2)
Co dalej z tym zrobić? To jest jakieś dopełnianie do wzoru?
7 lut 19:52
5-latek: skorzystaj z tego z e √x2=|x|
7 lut 19:54
Eve: czy to ma być =0?
7 lut 19:54
Parbapapa: Według odp. ma wyjść 6. Nie wiem czy na jakimś etapie popełniłem błąd...
7 lut 19:55
5-latek: NIe
Eve 
wyjdzie 8 (ile razy juz bylo to zadanie
7 lut 19:56
Eta:
√2*|2−2√2|+√2*|2+2√2|= √2( −2+2√2+2+2√2)=...............
7 lut 19:57
Parbapapa: Mój błąd ma wyjść 8 faktycznie. Tylko jak do tego momentu dojść?
Przecież według tego wzoru to mam tylko wartość bez. z 2. Czyli wiadomo 2.
a co z pozostałymi liczbami?
7 lut 19:58
Eta:
odp 8
7 lut 19:59
Eve: teraz zauważyłam

zobaczyłam "pierwiastków " i skojarzyłam z równaniem
7 lut 20:02