matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometryczne
mathieu:
Uzasadnij, że jeśli 2 tgα − sin α + 5 cos α = 10, to tgα = 5.
7 lut 17:02
3Silnia&6:
tg a = 5 2tg a = 10 wiec −sin a + 5cos a = 0 dla dowolnago kata a, nie cos nie tak...
7 lut 17:04