matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
muflon:
∫e
(1/x)
dx/x
2
na przedziale −oo, −1 czy wychodzi Pole −1/e ?
7 lut 16:20
razor:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=integral+from+-inf+to+-1+of+%28e^%281%2Fx%29%29%2Fx^2
7 lut 16:22
Godzio:
1
= t
x
− ∫
0
−1
e
t
dt = e
t
|
−1
0
= 1 − 1/e
7 lut 16:22
muflon:
genialnie
_______________________________________________________ Janusz Korwin−Mikke − popieram w wyborach na Prezydenta RP 2015
7 lut 17:30