matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaką wartość m przyjmuje ta funkcja?
Szafira:
⎧
x
2
+5x+6
x+3
gdy x≠−3
Funkcja f dana jest wzorem
⎩
m gdy x=−3
. Jaką wartość m przyjmuje
ta funkcja dla x=−3, jeśli f jest ciągła w tym punkcie?
7 lut 16:17
Combo:
x
2
+5x+6
Oblicz m=lim x→−3
=
x+5
7 lut 16:20
Combo:
Oczywiście w mianowniku "x+3"
7 lut 16:20
Szafira:
Dziękuje za podpowiedź.
7 lut 16:54
Combo:
Ile Tobie wyszło?
7 lut 17:02