matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o wyjasnienie
mezzo :
Prosze o wyjasnienie czemy\u w drugiej granicy jest −
∞
a nie tak jak w pierszej 1
x+e
−x
limx→
∞
=1
x
x+e
−x
limx→−
∞
=−
∞
x
7 lut 16:15
mezzo :
prosze nie moge tego zrozumiec
7 lut 16:31
john2:
Po skorzystaniu z reguły mamy postać 1 − e
−x
1
x − > +
∞
[1 − e
−
∞
] = [1 −
] = 1 − 0 = 1
e
∞
x − > −
∞
[1 − e
∞
] = −
∞
7 lut 16:50
mezzo :
dzieki wielkie
7 lut 18:44