wyrażenia algebraiczne
kasia : jeszcze raz

proszę o spojrzenie

czy rozpisuje dobrze
(3b −2)
2= (3b)
2− 2razy 3brazy 2 +(2)
2 = 9b
2− 12b+4
dopiero zaczynamy
24 lis 18:39
mike: Tak.
24 lis 18:46
Basia:
dobrze, ale dlaczego nie napiszesz np.tak
(3b)2−2*3b*2 + (2)2
gwiazdka zazwyczaj oznacza mnożenie (w komputerowej pisaninie)
24 lis 18:47
kasia : nie wiem którym klawiszem zrobić x
24 lis 18:51
mike: kombinacja [shift]+8
24 lis 18:53
kasia : dzięki
24 lis 18:54
kasia : chcę żebyście sprawdzili

(1+x)
2= (1)
2+2*x*1+(x)
2=1+2X+x
2
chyba coś sknociłam
24 lis 19:06
Basia: nic nie sknociłaś; tak właśnie jest
24 lis 19:08
kasia : dziękuje bardzo za pomoc
24 lis 19:09