matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
alfa
Manilla:
czy istnieje takie alfa, a jeśli tak to jakie, że: 2 sinα = 4 sin
3
α
7 lut 15:47
Bogdan:
2
4sin
3
α − 2sinα = 0 ⇒ 4sinα(sin
2
α −
) = 0 itd.
4
7 lut 15:52
Manilla:
och niepomyślałem o tym
dzięki
7 lut 15:54