funkcje
caty: Podaj dziedzinę funkcji i miejsca zerowe:
a)y=√x −2√x+2
b)y=3x/x+2 +√2−x
7 lut 15:32
Janek191:
Pisz wyraźnie, bo nie wiadomo jakie są funkcje

a) y =
√x − 2*
√ x + 2 ?
czy
y =
√ x − 2√x + 2 ?
7 lut 15:37
Janek191:
Pisz wyraźnie, bo nie wiadomo jakie są funkcje

a) y =
√x − 2*
√ x + 2 ?
czy
y =
√ x − 2√x + 2 ?
7 lut 15:38
Janek191:
| | 3 x | |
b) y = |
| + √ 2 − x ? |
| | x + 2 | |
7 lut 15:40
caty: W pierwszym przykładzie jest mnożenie a w drugim tak jak napisał janek191
7 lut 16:21
5-latek: a) x−2≥0 i x+2≥0 narysuj na osi liczbowej i wyznacz dziedzine
Miejsce zerowe y=√x−2*√x+2=√(x−2)(x+2)=√x2−4
wiec √x2−4=0 policz to
7 lut 16:26
caty: Dzięki 5−latek,a wie ktoś jak zrobić przykład b?
7 lut 17:43
Janek191:
b)
x ≠ − 2 i 2 − x ≥ 0
x ≠ − 2 i 2 ≥ x
x ≠ − 2 i x ≤ 2
x ∊ ( − ∞ ; − 2 ) ∪ ( − 2 ; 2 >
=====================
7 lut 17:56