matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole obszaru ograniczonego krzywymi
Ben:
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi y = cosx, x = 0 oraz y = sinx, przy czym x ∊ (0,
π
)
2
7 lut 14:22
Eve:
7 lut 14:33
Ben:
π
Czyli całka 0,
, ale jak będzie wyglądać wzór na pole?
2
cosx − sinx?
7 lut 14:38
Eve:
tak
7 lut 14:41