matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Pati:
w urnie są 4 kule białe i 2 kule niebieskie. Losujemy BEZ ZWRACANIA 2 razy po jednej kuli. Jakie jest prawdopodobieństwo, że za drugim razem wylosujemy kule niebieską?
24 lis 18:31
...:
#Ω=V
2
6
#A=V
1
6
*V
1
2
#A
P(A)=
#Ω
24 lis 18:34
artystka0:
jesli jedna kule to P wynosi 16/30
24 lis 18:36
Pati:
Dzięki bardzo.
24 lis 19:19