rysowanie wykresow funkcji
Kaska: Jak narysowac funkcje f(x)=|x|/x
7 lut 13:39
ICSP: Najpierw ustalić dziedzinę. Potem rozważyć przypadki x > 0 oraz x < 0
7 lut 13:41
Kaska: D=x>0
x/x=1 dla x>0
−x/x=−1 dla x<0
czyli jakos tak
7 lut 13:43
ICSP: Fatalny zapis dziedziny.
D : x ≠ 0
| | ⎧ | 1 dla x > 0 | |
| f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | −1 dla x < 0 | |
7 lut 13:46
J:
D = R/{0}
dla x > 0 f(x) = 1
dla x < 0 f(x) = −1
7 lut 13:46
Kaska: sorki dziedzina to chyba bedzie taka D=x≠0
7 lut 13:47
Eve: teraz lepiej
7 lut 13:49
Kaska:

i to potem tak ma wygladac?
7 lut 13:49
J:
dokładnie
7 lut 13:51
ICSP:
7 lut 13:51
Kaska: okej dzieki
7 lut 13:51