ile wynosi liczba calkowitych wyrazow
hej: Liczba całkowitych wyrazów ciągu an=8−n8, n≥1 wynosi?
7 lut 13:32
J:
| | n | |
an = 1 − |
| ... i dla jakich n ostatni człon jest liczbą całkowitą ? |
| | 8 | |
7 lut 13:35
hej: dla 8,16,24,32,40.. ? o to chodzi?
7 lut 13:36
hej: nie rozumiem tego
7 lut 13:37
J:
tak.. czyli tych wyrazóe jest ?
7 lut 13:43
hej: nie wiem
7 lut 13:49
J:
nieskończenie wiele
7 lut 13:55
hej: nie ma takiej odpowiedzi
7 lut 13:55
hej: jest odpowiedz: 4,8,3 lub 5
7 lut 13:55
J:
a może źle przepisana treść zadania ?
popatrz: np. n = 80 an = 1 − 10 = − 9 (liczba całkowita)
7 lut 13:58
hej: tresc jest dobrze przepisana sprawdzialam wlasnie
7 lut 14:05
ICSP: Według mnie w mianowniku powinno być n
7 lut 14:06
J:
to odpwiedź zła
7 lut 14:06
J:
też tak uważam
7 lut 14:07
hej: to pomylka w tresci zadania jak tak?
7 lut 14:13
ICSP: Tak
7 lut 14:16