f(x) | ||
a=lim x→±∞ | ||
x |
(9−2x)2/(x) | (9−2x)2 | 4x2−36x+81 | ||||
lim x→∞ | =limx→∞ | =lim x→∞ | = | |||
x | x2 | x2 |
4x2 | 36x | 81 | ||||
lim x→∞ | − | + | =4 | |||
x2 | x2 | x2 |
(9−2x)2/x | ||
lim x→−∞ | =4 | |
x |
(9−2x)2 | 4x2−36x+81 | 4x2 | −36x+81 | |||||
lim x→∞( | −4x)= limx→∞ | − | = lim x→∞ | = | ||||
x | x | x | x |
x(−36+81/x) | ||
=lim x→∞ | =−36 | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |