matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje wykładnicze
Antek:
Proszę o pomoc z tym przykładem... x = (0,4*5
2,5
):
√
5
= ...
7 lut 12:35
J:
4
*5
5/2
10
4
100
=
=
*5
2
=
= 10
5
1/2
10
10
7 lut 12:39
===:
x=0,4*5
2,5−0,5
=
7 lut 12:40
Antek:
Bardzo dziękuję
7 lut 12:49