matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
madzia:
1
∫
podpowie ktos jakie podstawienie
(2+lnx)−x
7 lut 12:26
Eve:
1
2+lnx=t,
dx=dt
x
lnx=t−2, x=e
t−2
1
∫
*e
t−2
dt
t−e
t−2
7 lut 13:30
madzia:
nadal niestety nie umiem tego rozwiazać
9 lut 18:26
rysiekkk:
!
10 lut 15:54
Dawid:
10 lut 16:17
rysiekkk:
Jak obliczyć to co podał eve
10 lut 18:50