matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przez częsci
madzia:
x
3
2
7
∫x
2
ln
√
x
wynik wychodzi mi
ln
√
x
−
x
(
)
3
21
2
7 lut 12:12
J:
x
3
1
=
−
x
3
+ C
3
18
7 lut 12:21
J:
x
3
1
sorry .. =
ln
√
x
−
x
3
+ C
3
18
7 lut 12:21
madzia:
a mogłbys wytłumaczyc
7 lut 12:23
J:
v' = x
2
v = U{1}[3}x
3
1
1
1
u = ln
√
x
u' =
*
=
√
x
2
√
x
2x
x
3
1
1
x
3
1
=
− ∫
x
3
*
dx =
−
x
2
dx
ln
√
x
3
2x
ln
√
x
6
x
3
1
=
−
x
3
+ C
ln
√
x
18
7 lut 12:29
madzia:
dzieki wielkie zapomnialem policzyc pochodna z
√
x
7 lut 12:31