Pochodne
Czarek: | | e3x | |
Wyznacz dziedzinę, przedziały monotoniczności i ekstrema lokalne funkcji f(x) = |
| |
| | x − 4 | |
7 lut 10:11
Czarek: Mały błąd w funkcji zamiast e3x powinno być e3x
Głównie, jaka będzie dziedzina.
7 lut 10:12
Braun:
D=(−∞.4)∪(4,∞)
e do jakiej potęgi jest ex3 ?
7 lut 10:13
Braun:
| | (e3x)'(x−4)−e3x(x−4)' | |
y'= |
| |
| | (x−4)2 | |
| | e3x*(3x)'(x−4)−e3x | |
y'= |
| |
| | (x−4)2 | |
| e3x(3x−13) | |
| =0 / (x−4)2 |
| (x−4)2 | |
e
3x(3x−13)=0
Dokończ
7 lut 10:16
Czarek: Dzięki wielkie, mimo ogarnięcia kilkudziesięciu zadań mam wciąż problemy z dziedzinami.
7 lut 10:18