zespolone..powtórka
sebastian: ktoś by mi rozpisał taki prosty przykład... Pokolei jak to się robiło bo coś mi nie wychodzi
oblicz pierwiastek liczby −4. z = √−4
6 lut 23:42
Marcin:
z=x+yi
x+yi=√−4 / ^
x2+2xyi−y2=−4
x2−y2+2xyi=−4
x2−y2=−4
2xy=0
6 lut 23:45
razor: z2 = −4
z2+4 = 0
z2−4i2 = 0
(z−2i)(z+2i) = 0
z = 2i lub z = −2i
6 lut 23:49
Marcin:
6 lut 23:50
Tak!: czo oni w piatek siedzą!
6 lut 23:51
zombi: Dokładnie, po co utrudniać sobie życie?
6 lut 23:51
sebastian: sesja to i w piątek siedzą

Trzeba sobie poprzypominać
6 lut 23:53