matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc , do konca
mateusz:
oblicz lim
e
2x
−1
sin5x
x−−−>0 w mianowniku jest sin5x, pozdrawiam
6 lut 20:03
Eve:
hospitalem
6 lut 20:07
ICSP:
e
2x
− 1
e
2x
− 1
5x
2
lim
= lim
*
*
=
sin5x
2x
sin5x
5
2
=
5
6 lut 20:09