całka
kyrtap: Milu kochana jesteś?
6 lut 20:02
Mila:
Tak, z czym masz problem?
6 lut 20:03
Saizou :
Patryk czekasz na osobę, która dobrze cał(k)uje
6 lut 20:04
kyrtap: mam problem z taką całką ∫x
2e
xsinx dx da radę rozwiązać ją jakoś przez części ?
6 lut 20:05
kyrtap: Saizou szukam i wiem że mogę na was polegać dlatego pisze
6 lut 20:05
kyrtap: Saizou dopiero teraz zauważyłem ten nawias ^^
6 lut 20:09
Saizou :
hihi, już nie będę spamił xd
6 lut 20:13
kyrtap: jak tam egzaminy?
6 lut 20:14
Mila:
Może tak:
[x2=u, 2x dx =du, dv=ex*sinxdx, v=∫ex*sinxdx =....to policz przez części]
6 lut 20:15
kyrtap: dobrze napiszę jak rozwiąże co uzyskałem
6 lut 20:17
Mila:
To będzie kręcenie się w kółko.Wolfram Ci pomoże.
6 lut 20:18
kyrtap: ok

dzięki za pomoc coś opornie mi z tym idzie
6 lut 20:18
Mila:
Jak nie wyjdzie to pisz, ale ćwicz charakter.
6 lut 20:23
Saizou :
został mi egzamin z algebry, a reszta zaliczona, wiec 16 się dowiem czy mogę witać 2 semestr
6 lut 20:28
kyrtap: bardzo fajnie na pewno zaliczysz , zdolny jesteś
6 lut 20:29
Qulka: Saizou

to już praktycznie z górki
6 lut 20:31
Saizou :
zdolny żeby zaliczać na 3,0 i 3,5
6 lut 20:33
Marcin: Prawilnie. Ja uznaję tylko takie oceny
6 lut 20:33
kyrtap: wszyscy mają 3 mam i ja
6 lut 20:35
6 lut 20:36
Qulka: panda3 kojarzyła mi się z innym zwierzątkiem
6 lut 20:38
Saizou : Panda 3, ale pantera się uczy xd
6 lut 20:40
Marcin: haha

dobre, tego nie znałem
6 lut 20:41
Saizou : wrzuciłem kiedyś takiego mema tutaj xd
6 lut 20:42
Saizou :
Marcinie a jak kongruencje ?
6 lut 20:43
Marcin: A weź daj mi żyć. Mam tyle teorii do wykucia z algebry, że już mi się wszystko miesza.
6 lut 20:44
Saizou :
Dasz radę
6 lut 20:45
Marcin: Może i dam, ale motywacji brak
6 lut 20:48
Godzio:
Trzeba się spiąć i robić, ile razy ja się załamałem, ale ostatecznie wygrywałem bitwy
6 lut 20:50
kyrtap: Marcinie więcej optymizmu
6 lut 20:52
Marcin: Ja się nie załamuje, ale mi się nie chce
6 lut 20:53
Godzio:
Jak zwał tak zwał
6 lut 20:53
Ada: Nie wiem. Ja mam zawsze problem, że za późno się budzę, żeby się nauczyć porządnie i kończę
idąc na egzamin ogarniając 1/3 na super, a resztą lepiej lub gorzej kojarząc z ćwiczeń i
wykładów. Plus inne rzeczy są ciekawsze jak się uczę ciasta, to relatywistyka, jak cpp, to
teoretyczna. I tak w kółko
6 lut 20:56
jakubs: Ja to chyba wydziały pomyliłem, myślałem ze na wfiis uda się przejść bez nauki. Myliłem się
6 lut 21:13
Ada:
6 lut 21:17
jakubs: Programowanie, algorytmy i struktury danych oraz algebra − uwalone
6 lut 21:18
Ada: Pierwszy rok

E tam, dalej jest gorzej
6 lut 21:19
jakubs: Pierwszy, pierwszy
6 lut 21:20
Marcin: Jakubus, ale są przecież poprawki.. Z resztą na AGH to macie tego dość dużo
6 lut 21:20
jakubs: Jeszcze po 2 terminy mi zostały
6 lut 21:22
Marcin: No właśnie

A ja mam tylko dwa
6 lut 21:22
jakubs: Oj no to ciężko
6 lut 21:23
Mila:
Jakub, bierz się do roboty.
6 lut 21:26
jakubs: Dobrze Pani
Milu idę zakuwać do algorytmów.
Miłego wieczorku
6 lut 21:28
daras: Mila jesteś?

myslałem, ze masz ferie
6 lut 21:35
kyrtap: Milu nie odpowiedziałaś mi wczoraj co u Ciebie? jak w pracy?
6 lut 22:26
bezendu:
Czy tylko ja mam ferie i nie wiem co ze sobą zrobić ? Tyle wolnego czasuuuu
6 lut 22:32
kyrtap: bezendu też je mam
6 lut 22:32
Qulka: w wawce się już skończyły
6 lut 22:32
bezendu:
27 dni wolnego dokładnie, normalnie takie mini wakacje
6 lut 22:34
Marcin: Ja tam wolę się uczyć

A jak dostaje pytania na egzaminach, to wyglądam tak:
http://goo.gl/FKTfSj
6 lut 22:39
Mila:
Patryk, u mnie wszystko gra. Oby tak dalej.
6 lut 23:05
Mila:
A dlaczego nie rozwiązujesz całki?
6 lut 23:07
kyrtap: bo rozwiązałem
6 lut 23:17
Mila:
No to pięknie, wolfram zgodził się z Tobą?
6 lut 23:19
kyrtap: sprawdziłem z odpowiedzą w zbiorze
6 lut 23:25
kyrtap: oprócz zwykłych metod podstawiania, ułamków, tryg. i przez części są jakieś inne metody?
6 lut 23:25
Braun:
rozkład na ułamki proste
6 lut 23:26
kyrtap: ostatnio na forum poznałem metodę współczynników nieoznaczonych na forum
6 lut 23:26
kyrtap: napisałem
6 lut 23:27
jakubs: podstawienie uniwersalne, podstawienie eulera
6 lut 23:30
razor: podstawienie hiperboliczne
6 lut 23:31
kyrtap: sporo nauki mnie czeka
6 lut 23:35
daras: oj tak
7 lut 07:53