matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
tyu:
oblicz
√
(3−2
√
2
)
2
−
√
(−3
√
2
+ 1)
2
= jeśli liczę w poniższy sposób, to mam zły wynik =I3−2
√
2
I − I−3
√
2
+ 1I = 2
√
2
−3 − (3
√
2
−1)= −
√
2
−2 prawidłowy wynik to: −5
√
2
+4 czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, gdzie robię błąd
6 lut 19:40
tyu:
proszę
6 lut 19:45
Saizou :
l3−2
√
2
l=3−2
√
2
−l−3
√
2
+1l=−(3
√
2
−1)=−3
√
2
+1
6 lut 19:48
tyu:
dziękuję
6 lut 19:50