matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ania:
oblicz wartość wyrażenia 2−a
2
/
√
2
+a , dla a =
√
8
6 lut 17:10
Kraterek:
2−8
−6
−6
−2
=
=
=
= −
√
2
√
2
+
√
8
√
2
+2
√
2
3
√
2
√
2
albo można skrócić ze wzoru skróconego mnożenia i otrzymać
√
2
− a i po podstawieniu wyjdzie tak samo
6 lut 17:22