matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
yoshi:
oblicz dla jakiej wartosci m liczby postaci: 2m−1, 3m, m2+1tworza w podanej kolejnosci ciag arytmetyczny
2m−1 +m
2
+1
3m=
2
6m
2
=2m−1+m2+1 5m
2
−2m=0 m(5m−2)=0 m=0 V m=2/5 moglby ktos sprawdzic?
6 lut 16:46
Eve:
ok
6 lut 17:01