matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla jakiego m ...
patrycja:
Dla jakiego m funkcja f(x)=(3m+9)x+5m−1 jest malejaca?
24 lis 17:29
Basia:
funkcja liniowa f(x) = ax+b jest malejąca dla a<0 u Ciebie a=3m+9 czyli 3m+9<0 dokończ
24 lis 17:32