matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykladnicza
patrycja:
Wyznacz wzor funkcji wykładniczej, ktorej wykres przechodzi przez punkt (−2; 1/9).
24 lis 17:27
Basia:
To już lepiej, tylko po co nowy post ? y=f(x) = a
x
1
9
= a
−2
1
=
1
3
2
= 3
−2
9
a
−2
= 3
−2
a=3 odp. f(x) = 3
x
24 lis 17:30