Podaj przykład funkcji.
wojciech31: 1. Podaj przykład funkcji malejących f i g określonych na przedziale (0;∞), takich że funkcja
h(x) = f(x) g(x) jest funkcją rosnącą.
2. Podaj przykład funkcji rosnących f i g określonych na przedziale (0;∞), takich że funkcja
h(x) = f(x) g(x) jest funkcją malejącą.
6 lut 15:25
5-latek: Sam jestem ciekawy rozwiazan
6 lut 15:44
J:
1) f(x) =−x2 , g(x) = −2x2
6 lut 15:48
5-latek: Czesc
J 
A co bys powiedzial na drugie np
f(x)=|x| i g(x)=x
2
6 lut 15:51
J:
| | 1 | |
2) f(x) = − |
| , g(x) = x2 |
| | x | |
6 lut 15:52
J:
cześć ..

.. iloczyn też będzie funcją rosnącą
6 lut 15:53
wojciech31: Dzięki
6 lut 15:53
5-latek: Rowniez dziekuje
6 lut 15:54