sigma
ashanej: Treśc zadania:
" Niech x
ij oznacza produkcję i−tego zakładu (i=1,....,30) w j−tym miesiącu (j=1,...12)
.Zinterpretuj nastepujące sumy:
| 1 | |
| SIGMA (na górze 12, dół: j=1) x9j |
| 12 | |
Sigma(góra:30, dół: i=1 sigma(3,j=1) x
i j
6 lut 14:31
ashanej: Wie ktoś jak to zrobić?
6 lut 14:31
Qulka: pierwsze to produkcja roczna 9tego zakładu
drugie to produkcja z pierwszego kwartału wszystkich 30 zakładów
6 lut 14:35
Qulka: wróć..zapomniałam o tej 1/12 ...pierwsze to średnia produkcja miesięczna 9tego zakładu
6 lut 14:36
ashanej: Super! Dzięki wielkie
6 lut 14:37