???
Macierz : Hej mam problem z macierzą w odp wyznacznik = 1 a mi cały czas wychodzi 0 pomoże ktoś ?
1 2 3 4
2 3 4 5
A= 3 3 4 1
1 2 3 3
6 lut 14:28
Macierz : 
6 lut 14:47
wmboczek:
0 0 0 1
0 −1 −2 −1
0 −3 −5 −2
1 2 3 3
−1* 1*(−1*−5−(−3)*−2)=1
6 lut 15:11
Macierz : Możesz to rozpisać jak to obliczałeś
6 lut 15:16
Marcin: Zerujesz kolumnę nr 1, tą jedynką w lewym górnym rogu:
1 2 3 4
0 −1 −2 −3
0 −3 −5 −11 wykreślasz
0 0 0 − 1
1(1+1) * det −1 −2 −3
−3 −5 −11 ⇔ 1*1=1
0 0 −1
6 lut 15:29
Macierz : Dobra już rozumiem, źle zerowałem kolumnę. Dzięki
6 lut 15:31