Zadanie maturalne
boo_boo: W ciągu geometrycznym an dane są a2= √32 i a3=−32. Wtedy wyraz a1 jest równy,
odpowiedź brzmi −12 (wiem)
a2*q=a3
√32 *q=− 32 /* 2√3
q=−32*2√3 − dwójki się skrócą
q=−3√3 usuwanie niewymierności, wyjdzie −√3? i tu jest moje pytanie dlaczego?
6 lut 14:17
boo_boo: Już sama na to wpadłam, nie potrzebnie napisałam xDD
6 lut 14:21
6 lut 14:21
boo_boo: J dziękuję Ci bardzo, ale nie potrzebnie tak się starałam pisząc to

wystarczyła jeszcze
jedna chwila żeby to skumać
6 lut 14:23