prostopadłościan prawidłowy
Ruka: Wysokość prostopadłościanu prawidłowego o objętości 36 wynosi 9. Jaką długość ma krawędź
podstawy prostopadłościanu?
V=36
h=9
V=13Pp*h
Pp= 12
a dalej..?
6 lut 14:11
teusz: W czym problem?
6 lut 14:14
Qulka: PP=a2
6 lut 14:17
teusz: Niech kolega sam pomyśli
6 lut 14:18
Ruka: Jaki to jest ostrosłup prawidłowy?
6 lut 14:18
Qulka: taki co w podstawie ma figurę foremną
6 lut 14:19
Ruka: Czyli podstawa to kwadrat, dzieki
6 lut 14:19
teusz: poza tym źle masz obliczone Pole podstawy w 1 poście.
objętości prostopadłościanu nie liczy się :
6 lut 14:22
Ruka: Ale skąd wiadomo ze tutaj to kwadrat?
6 lut 14:23
Qulka: teusz

ale potem już pyta o ostrosłup
6 lut 14:23
Qulka: no to zdecyduj się czy ostrosłup czy prostopadłościan
6 lut 14:24
Qulka:
ostrosłup prawidłowy czworokątny to kwadrat i twoje obliczenia
prostopadłościan to kwadrat i masz błąd
ostrosłup prawidłowy inny to inna figura
6 lut 14:25
teusz:
6 lut 14:27