matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina
Ania:
Hej,proszę o pomoc w wyznaczeniu dziedziny. f(x)= ln(e− 2/x ) zał : e− 2/x >0 e > 2/x ( i teraz moge pomnozyc przez x ?)
6 lut 14:08
jakubs:
xe−2
>0
x
x(xe−2)>0
2
x=0 lub x=
e
6 lut 14:10
Ania:
dziekuje
6 lut 14:12