matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie do maturki
Ruka:
Do prostej o równaniu 2x+y=0 prostopadła jest prosta: a. y=0,5x b. y=2x c.y=−
1
2
x d. y=x
6 lut 13:42
Qulka:
a
6 lut 13:47
J:
1
a) , bo :
*(−2) = − 1
2
6 lut 13:47
Ruka:
Dzięki
6 lut 13:50