???
Całka : Pomoże mi ktoś z całką, liczę ale wychodzi mi błędny wynik
t=x
3+5
Dobrze narazie to liczę ?
6 lut 13:23
J:
tak
6 lut 13:24
Całka : | | 1 | |
... 13∫ |
| dt=13∫32t3/2dt= |
| | t1/2 | |
6 lut 13:29
J:
| 1 | | 1 | | 1 | |
| ∫t−1/2dt = |
| *2t1/2 = |
| √x3+5 + C |
| 3 | | 3 | | 3 | |
6 lut 13:33
J:
| | 2 | |
na początku: |
| √x3+5 + C |
| | 3 | |
6 lut 13:34
Całka : Ok rozumiem, czyli musiałem skorzystać z tego wzoru 1xa=x−a. Inaczej by mi nie wyszło
?
6 lut 13:42
J:
| | xn+1 | |
korzystasz ze wzoru: ∫xndx= |
| + C |
| | n+1 | |
6 lut 13:45