Parzystosc /nieparzystosc
5-latek: Zadanie :
Udowodnij ze suma funkcji parzystych jest funkcja
a) parzysta
b)a suma funkcji nieparzystych jest funkcja nieparzysta
a) h(−x)=f(−x)+g(−x)= f(x)+g(x)=h(x)
b) h(−x)= f(−x)+g(−x)=−f(x)+−g(x)=−h(x)
6 lut 12:53
Godzio:
a)

b) dodałbym jeszcze jedno przejście −f(x) − g(x) = − ( f(x) + g(x) ) = −h(x)
6 lut 13:17
ICSP: a czym jest f(x) ,g(x) , h(x) ?
6 lut 13:20
Dziadek Mróz:
f(x) i g(x) to sumowane funkcje a h(x) to funkcja wynikowa ich sumy
6 lut 13:23
5-latek: dziekuje za odpowiedzi

odpisuje dopiero teraz gdyz musialem sie polozyc po tabletkach
6 lut 15:16