????
Pochodna :

Muszę wyznaczyć monotoniczność i ekstrema f−cji
y=x
2e
−x
1. Dx∊R
2.y`=2xe
−x−x
2e
−x
3. 2xe
−x−x
2e
−x=0//x
−x
2x−x
2=0
x=0 x=2
f↗ dla x∊(−
∞,0)u(2,
∞)
f↘ dla x∊(0,2)
fmax(0)=0 ⇒ max lokalne ma w pkt (0,0)
fmin(2)=
4e2 min lokalne ma w pkt (2,
4e2)
Dobrze

?
6 lut 11:47
J:
jeszcze raz przeanalizuj znak pochodnej ...
6 lut 11:54
Pochodna : Nie widzę błędu..
6 lut 11:59
J:
parabola odwrotnie...
6 lut 12:04
Pochodna : Aaaa faktycznie, czyli max i min będą na odwrót, maleć i rosnąc też będzie na odwrót
6 lut 12:10