matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
truskawka:
układ równań: bardzo proszę o pomoc
|x−y| − y =2 x−3y=6
6 lut 00:42
Bogdan:
x = 6 + 3y i |2y + 6| − y = 2 dla x < −3: −2y − 6 − y = 2 ⇒ y = ... dla x ≥ −3: 2y + 6 − y = 2 ⇒ y = ...
6 lut 01:03