matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ania:
dany jest trójkąt abc, w którym kąt acb = 90, |AB| − 15, a cos CAB = 0,8. jaką długość ma bok bc
5 lut 22:36
Eve:
cos <CAB=
√
1−sin
2
<CAB
BC
albo cos<CAB=sin<CBA=
AB
5 lut 22:40