zadanie maturalne
Eri:

W trójkącie prostokątnym ABC suma sin
2α+ cos
2 β=?alfa
5 lut 22:30
Eri: *bez ,,alfa'' po zapytajniku
5 lut 22:31
Eri: Proszę o pomoc w tym zadaniu, chodzi tylko o sposób zrobienia
5 lut 22:37
Eri: : C
5 lut 22:38
Eri: 
5 lut 22:41
Eri: 
////
5 lut 22:43
5 lut 22:44
Eve: sinα=cosβ i cosα=sinβ
5 lut 22:46
Eta:

Co to za rysunek!
1/Punkty oznaczamy wielkimi literami
2/ Przyprostokątne tworzą kąt prosty ( nie umiesz narysować odcinków prostopadłych?

w trójkącie prostokątnym:
| | 2 | | 2 | |
sinα= |
| , cosβ= sinα= |
| |
| | 7 | | 7 | |
to
sin
2α+cos
2β=2 sin
2α=................ dokończ
5 lut 22:46
Eri: Proszę...
5 lut 22:46
Eri: No co no... na telefonie rysuję, wybacz x d
5 lut 22:47
Eve: masz rozwiązanie, podstaw
5 lut 23:03
Eri: Odpowiedź 8/49
6 lut 12:07