Pomoże ktoś??? będę wdzięczna !!!!!
Mariola: Janek , który chodzi ze średnią prędkością 4 km/h , a biega ze średnią prędkością 6 km/h ,
zauważył że biegnąc na popołudniowy trening koszykówki przybywa na miejsce wcześniej niż idąc
normalnym krokiem,Jak daleko od domu Janka znajduje się hala treningowa ?
5 lut 19:07
Eta:
A może pytają : "ile lat ma córka ogrodnika" ?
5 lut 19:12
Mariola: hahahahah
5 lut 19:13
Eta:
Musisz mieć podany czas o ile wcześniej przybył do szkoły ... biegnąc !
5 lut 19:15
Mariola: jest tylko taka treść
5 lut 19:15
Mariola: przybywa na miejsce o 4 minuty wcześniej niz idąc normalnym krokiem
5 lut 19:16
Eta: No i............... o to chodziło!
5 lut 19:17
Mariola:
5 lut 19:19
5 lut 19:30
pigor: ... ,; niech
s=? − szukana odległość, to s=vt= const.,
to czas biegu = czas chodu − 4min. , czyli
tb = tc − 460 ⇔
| | s | | s | | 4 | |
⇔ |
| = |
| − |
| /*60 ⇔ 10s = 15s − 4 ⇔ 5s = 4 ⇔ |
| | 6 | | 4 | | 60 | |
⇔
s = 45 [km] ⇔ s=
45*1000 [m] ⇔
s = 800 [m]. ... :
5 lut 19:45
Eta:
5 lut 19:56
Eta:
No to teraz
Mariola odpowiedz na pytanie : ile lat ma córka ogrodnika?
5 lut 20:01
Mariola: hahahahah
5 lut 21:05
Mariola: a ile sobie życzysz ?
5 lut 21:07
Mariola: dzięki pigor
5 lut 21:09
Qulka: i jeszcze raz na koniec żeby widzieli 800m
24 lut 13:00