równanie stycznej
Siwy: Napisz równanie stycznej do funkcji f(x)=ln(ln(tgx)) w punkcie xo= π/4?
5 lut 15:47
J:
y = f'(x0)(x − x0) + f(x0)
5 lut 15:48
J:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
f'(x) = |
| * |
| * |
| |
| | ln(tgx) | | tgx | | cos2x | |
5 lut 15:50
Siwy: a ile będzie się równać f(x0) bo tylko z tym mam problem w sumie ?
5 lut 15:53
Siwy: bo tg(π/4)=1 , ln1=0 , ale nie ma ln=0 ?
5 lut 15:53
J:
| | π | |
i tu jest problem, bo kąt: |
| nie należy do dziedziny.. |
| | 4 | |
5 lut 15:55
Siwy: czy da się coś z tym zrobić ?
5 lut 16:02