qwerty
hennio: | | x2 − 5 | |
Niech f(x)= |
| , gdzie x≠0. Oblicz f'(0,1). |
| | x | |
5 lut 14:53
J:
co znaczy: f'(0,1) ?
5 lut 14:55
hennio: zakładam,że pochodną.Tak jest napisane.
5 lut 14:58
J:
że pochodną to widzę, ale (0,1) ... nie wiem...

jeśli to punkt, to x = 0 nie należy do dziedziny , więc nie ma tam pochodnej.
5 lut 15:01
hennio: nie wiem
5 lut 15:04
J:
a może chodzi o to, aby policzyć pochodną dla x = 0,1 ..myślę,ze tak ...

umiesz policzyc pochodną ..?
5 lut 15:06
5 lut 15:15
J:
| | x2 + 5 | |
nie całkiem .. f'(x) = |
| ... i podstaw: x = 0,1 |
| | x2 | |
5 lut 15:21