matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
gosc:
2x
3
+1
y =
3x
y =
√
4−2x+x
3
5 lut 14:26
J:
6x
2
*3x − 3(2x
3
+1)
1) f'(x) =
9x
2
5 lut 14:27
J:
3x
2
− 2
2) f'(x} =
, W − wielomian
2
√
W
5 lut 14:29