pochodne i granice funkcji
elewelka 17: witam potrzebuje pomocy z takimi zadniami... nie moge wgl ich rozgryźć więc bd wdzięczna za
każdą pomoc.
1.Oblicz pochodną z={(a2−x2)/(a2+x2)}
2.Oblicz pochodną u=({1+v}−{1−v})/({1+v}+{1−v})
3.lim (x2−1)/x2 * tg(1/2πx); x→1
4. lim tg3xcos(1/3π+x) ; x→1/6π
Moje odpowiedzi zupełnie różnią sie od tych podanych w książce dlatego prosze was o pomoc i
zgóry za nią dziękuje
5 lut 14:06
J:
| | −2x(a2+x2) − (a2−x2)2x | |
1) f'(x} = |
| |
| | (a2+x2)2 | |
5 lut 14:11
elewelka 17: J tam jeszcze jest pierwiastek z całości.. uwzględniałeś to ?
5 lut 14:14
elewelka 17: hallo pomoże ktoś ?
5 lut 19:04