| π | ||
trzeba napisać równania stycznych w punkcie x = | i obliczyć kąt między nimi ... | |
| 4 |
, jeszcze tylko takie pytanie : czy dało by się to zrobić bez
tego wzoru? pierwszy raz go widzę, a to jest zadanie z zajęć. żadnego wzoru babka nie
podawała. jeśli nie to spoko tak tylko pytam
| √2 | ||
(sinx)' = cosx więc pochodna w punkcie π/4 = | = a1 | |
| 2 |
| √2 | ||
(cosx)' = −sinx więc pochodna w punkcie π/4 = − | = a2 | |
| 2 |
| √2 | ||||||||||||||||||
tgα = | = | = 2√2 | |||||||||||||||||
| 12 |