matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw liczbe w postaci jednej potegi wynik - 7^3
Mati:
7
1
3
*3+4*7
1
3
(7
1
1
:7
8
)
3
*7
2
5 lut 13:37
J:
licznik: wyłacz: 7
13
, mianownik : = (7
3
)
3
*7
2
= 7
9
*7
2
= 7
11
5 lut 13:40
Mati:
dzieki poraz kolejny
5 lut 13:43