pomozecie?
yyyy: Liczba log0,5 z 50 − log0,5 z 25 jest równa
5 lut 12:49
J:
| | 50 | |
= log0,5 |
| = ... i licz dalej ... |
| | 25 | |
5 lut 12:49
yyyy: czyli bedzie log0,5 z 25
5 lut 12:51
5 lut 12:53
yyyy: 50 na 25 to jest 2
5 lut 12:54
J:
i teraz: log0,52 = ...?
5 lut 12:55
yyyy: 1
5 lut 12:57
J:
nie ...(0,5)1 = 0,5
5 lut 12:58
yyyy: nie mam nawet takiej odpowiedzi
5 lut 12:59
J:
bo to jest źle , ma być: log0,52 = − 1
5 lut 13:03
yyyy: a czemu −1 a nie 1
5 lut 13:22
J:
napisałem Ci , (0,5)1 = 0,5 , a nie 2 ...
5 lut 13:26
yyyy: takiej odpowiedzi tez nie mam
5 lut 13:29
J:
| | 1 | | 1 | |
zapewniam Cie,że log0,52 = − 1 , bo : ( |
| )−1 = |
| = 2 |
| | 2 | | | |
5 lut 13:32
yyyy: pogubilam sie juz
5 lut 13:32
J:
a jakie masz odpowiedzi ...?
5 lut 13:33
yyyy: aaa dobra juz wszystko wiem
5 lut 13:33
yyyy: log0,5 z 25, 1,−1,−2, i log0,5 z 1250
5 lut 13:35
J:
właściwa to: − 1
5 lut 13:36