Funkcja z potęgą "x"
TheYellow: Hej, mogę prosić o pomoc ?
Niniejszym mam problem z narysowaniem owej funkcji : y= − 3
x + 2
Wiem, jak się przesuwa o wektor, ale przy " − " przed 3 jakoś inaczej się wylicza punkty

Proszę o wytłumaczenie jak to zrobić.
5 lut 12:46
J:
rysujesz y = 3x , odbijasz względem OX i o 2 do góry...
5 lut 12:48
TheYellow: W sensie "odbicie lustrzane" względem OX ?
5 lut 12:52
J:
..nie, cały wykres ...
5 lut 12:53
TheYellow: 1 wykres rysujemy z tabeli licząc y−3x
2 wykres rysujemy odbiciem lustrzanym względem OX z q=2 ?
5 lut 12:57
TheYellow: y=3x *
5 lut 12:57