matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica z sinusem
Mike :
Jaka jest granica z tego
http://www.wolframalpha.com/input/?i=5%2Fsin%5E2x&dataset=&equal=Submit
5 lut 12:20
Mike :
zapomniałem dodac x dąży do π
5 lut 12:21
J:
licznik = stała, mianownik → 0 , ułamek → ...?
5 lut 12:23
Mike :
czyli 0
5 lut 12:26
J:
+ ∞
5 lut 12:27