matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z całką.
Rafał:
Cześć. Moglibyście dać mi jakąś wskazówkę jak rozwiązać następującą całkę?
dx
∫
(e
2x
+e
x
−2)
5 lut 09:19
J:
dt
t = e
x
, lnt = x ,
= dx
t
5 lut 09:24
Janek191:
Całki się oblicza
5 lut 09:34
Rafał:
dt
dt
Dzięki. Się męczyłem, a nie ogarnąłem, że dx=
to to samo co
.
e
x
t
5 lut 09:36
J:
miał na myśli: " rozwiązać problem z obliczeniem" ...
5 lut 09:36